Botoşăneni în stare gravă din cauza propriilor cai

Doi botoşăneni au ajuns la spital în stare gravă după ce au fost răniţi de caii din gospodărie. Unul s-a ales cu un deget smuls, iar altul are hemoragii în urma loviturii primite.

Primul caz a fost cel al unui bărbat de 80 de ani din Dorohoi, care a ajuns la spitalul din localitate cu o ambulanţă. Acesta se pregătea să bage calul în grajdul casei, însă, animalul s-a speriat de un câine şi a lovit cu copita.

Din păcate, bătrânul a fost în calea loviturii calului astfel că a fost izbit cu putere în piept. În urma unui apel la 112 acesta a fost transportat la spitalul din Dorohoi cu o ambulanţă, însă starea lui era foarte gravă. „Pacientul prezenta un traumatism cranian, traumatism toracic sever, cu vărsături cu sânge. A fost stabilizat şi direcţionat către UPU-SMURD”., a precizat Monica Adăscăliţei, medic de gardă în cadrul Centrului de Primiri Urgenţe Dorohoi.

Bărbatul a fost internat pentru supraveghere, urmând ca medicii să decidă dacă se impune şi o intervenţie chirurgicală.

Bărbat mutilat la Tudora

La scurt timp după acesta, la spital a ajuns şi un bărbat de 51 de ani, din Tudora. Acesta mergea acasă de la câmp ţinând calul de căpăstru. La un moment dat, animalul s-a smucit după ce s-a speriat de o pungă luată de vânt.

Bărbatul a încercat să îl strunească, folosind căpăstrul, însă, un deget de la mâna strângă i-a fost prins între chingi. Când calul s-a mai tras o dată, prinsoarea din jurul degetului pur şi simplu i l-a sfârtecat.

Plin de sânge şi cu dureri mari, bărbatul a sunat la 112. „Bărbatul a primit primul ajutor, după care a fost transportat la Urgenţe. Din păcate, din cauza şocului nici nu a mai găsit degetul”., a spus un asistent din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Deja ai votat!