luni, iunie 17, 2024
AcasăLocal BTBotoşăneni în stare gravă din cauza propriilor cai

Botoşăneni în stare gravă din cauza propriilor cai

Doi botoşăneni au ajuns la spital în stare gravă după ce au fost răniţi de caii din gospodărie. Unul s-a ales cu un deget smuls, iar altul are hemoragii în urma loviturii primite.

Primul caz a fost cel al unui bărbat de 80 de ani din Dorohoi, care a ajuns la spitalul din localitate cu o ambulanţă. Acesta se pregătea să bage calul în grajdul casei, însă, animalul s-a speriat de un câine şi a lovit cu copita.

Din păcate, bătrânul a fost în calea loviturii calului astfel că a fost izbit cu putere în piept. În urma unui apel la 112 acesta a fost transportat la spitalul din Dorohoi cu o ambulanţă, însă starea lui era foarte gravă. „Pacientul prezenta un traumatism cranian, traumatism toracic sever, cu vărsături cu sânge. A fost stabilizat şi direcţionat către UPU-SMURD”., a precizat Monica Adăscăliţei, medic de gardă în cadrul Centrului de Primiri Urgenţe Dorohoi.

Bărbatul a fost internat pentru supraveghere, urmând ca medicii să decidă dacă se impune şi o intervenţie chirurgicală.

Bărbat mutilat la Tudora

La scurt timp după acesta, la spital a ajuns şi un bărbat de 51 de ani, din Tudora. Acesta mergea acasă de la câmp ţinând calul de căpăstru. La un moment dat, animalul s-a smucit după ce s-a speriat de o pungă luată de vânt.

Bărbatul a încercat să îl strunească, folosind căpăstrul, însă, un deget de la mâna strângă i-a fost prins între chingi. Când calul s-a mai tras o dată, prinsoarea din jurul degetului pur şi simplu i l-a sfârtecat.

Plin de sânge şi cu dureri mari, bărbatul a sunat la 112. „Bărbatul a primit primul ajutor, după care a fost transportat la Urgenţe. Din păcate, din cauza şocului nici nu a mai găsit degetul”., a spus un asistent din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.8 ° C
20.6 °
17.8 °
78 %
1.4kmh
0 %
lun
26 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °
vin
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...