Stradă spartă la câteva luni după reabilitare (video)

dav

Strada Mihail Kogălniceanu a fost spartă la câteva luni după asfaltare. În zonă sunt în derulare lucrări pentru racordarea Sălii de atletism a Liceului cu Program Sportiv la reţeaua electrică.

Cătălin Fetcu, directorul Direcţiei de dezvoltare locală din cadrul Primăriei Botoşani, a declarat că, iniţial, soluţia viza efectuarea unor săpături în curtea Poliţiei Locale şi subtraversarea străzii Mihail Kogălniceanu. Soluţia nu a putut fi însă aplicată din cauză că utilajul de forare a dat peste un perete din beton. În aceste condiţii, s-a trecut la metoda  clasică de spargere a străzii.

Strada este recent reabilitată şi din această cauză noi le-am dat ca soluţie subtraversarea străzii, dar s-a întâmplat necazul că nu s-a putut realiza prin forare. Constructorul trebuie să plătească pentru refacerea străzii”, a declarat un funcţionar din cadrul Direcţiei Edilitare.

Ca la orice lucrare de acest tip, constructorul are obligaţia de a reface carosabilul.

Strada a fost reabilitată în primăvara acestui an

Lucrările pe strada Mihail Kogălniceanu, tronsonul dintre Bulevardul Mihai Eminescu şi strada Bucovina, au fost demarate în luna martie şi finalizate în luna mai. Acestea au fost finanţate de la bugetul local, fondurile fiind alocate de la capitolul întreţinere şi reparaţii străzi. Constructorul mai are de finalizat în zonă lucrările pe Aleea Ion Frunzetti.

Dacă de cele mai multe ori, spargerea unor străzi recent asfaltate este pusă pe seama necorelării unor lucrări, lucrarea de pe strada Mihail Kogălniceanu nu a putut fi amânată din cauză că municipalitatea are obligaţia de a racorda la reţelele de utilităţi sala de atletism a LPS, realizată de Compania Naţională de Investiţii. Cătălin Fetcu a explicat că au fost realizate racordurile la reţeaua de apă şi canalizare şi mai trebuie finalizate lucrările pe partea de alimentare cu energie electrică.

Dată fiind actuala criză sanitară, în sala de atletism a LPS au fost amenajate cinci săli de clasă. Asta pentru a exista suficiente spaţii în vederea derulării activităţii în două schimburi.

sdr
Deja ai votat!