spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTStradă spartă la câteva luni după reabilitare (video)

Stradă spartă la câteva luni după reabilitare (video)

Strada Mihail Kogălniceanu a fost spartă la câteva luni după asfaltare. În zonă sunt în derulare lucrări pentru racordarea Sălii de atletism a Liceului cu Program Sportiv la reţeaua electrică.

Cătălin Fetcu, directorul Direcţiei de dezvoltare locală din cadrul Primăriei Botoşani, a declarat că, iniţial, soluţia viza efectuarea unor săpături în curtea Poliţiei Locale şi subtraversarea străzii Mihail Kogălniceanu. Soluţia nu a putut fi însă aplicată din cauză că utilajul de forare a dat peste un perete din beton. În aceste condiţii, s-a trecut la metoda  clasică de spargere a străzii.

Strada este recent reabilitată şi din această cauză noi le-am dat ca soluţie subtraversarea străzii, dar s-a întâmplat necazul că nu s-a putut realiza prin forare. Constructorul trebuie să plătească pentru refacerea străzii”, a declarat un funcţionar din cadrul Direcţiei Edilitare.

Ca la orice lucrare de acest tip, constructorul are obligaţia de a reface carosabilul.

Strada a fost reabilitată în primăvara acestui an

Lucrările pe strada Mihail Kogălniceanu, tronsonul dintre Bulevardul Mihai Eminescu şi strada Bucovina, au fost demarate în luna martie şi finalizate în luna mai. Acestea au fost finanţate de la bugetul local, fondurile fiind alocate de la capitolul întreţinere şi reparaţii străzi. Constructorul mai are de finalizat în zonă lucrările pe Aleea Ion Frunzetti.

Dacă de cele mai multe ori, spargerea unor străzi recent asfaltate este pusă pe seama necorelării unor lucrări, lucrarea de pe strada Mihail Kogălniceanu nu a putut fi amânată din cauză că municipalitatea are obligaţia de a racorda la reţelele de utilităţi sala de atletism a LPS, realizată de Compania Naţională de Investiţii. Cătălin Fetcu a explicat că au fost realizate racordurile la reţeaua de apă şi canalizare şi mai trebuie finalizate lucrările pe partea de alimentare cu energie electrică.

Dată fiind actuala criză sanitară, în sala de atletism a LPS au fost amenajate cinci săli de clasă. Asta pentru a exista suficiente spaţii în vederea derulării activităţii în două schimburi.

sdr
Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
18.6 ° C
18.6 °
18.6 °
77 %
2.8kmh
58 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...