La un pas de moarte din cauza gărgăunilor

Un bătrân din Draxini a simţit la propriu ce înseamnă „să ai gărgăuni în cap”. Acesta a fost atacat de mai multe insecte, fiind la un pas de şoc anafilactic.

Incidentul a avut loc în momentul în care bărbatul de 80 de ani, se afla într-o pădure din apropierea casei. La un moment dat, acesta s-a trezit în mijlocul unui roi de viespi de pădure, cunoscute şi sub denumirea populară de gărgăuni. Bărbatul nu a mai avut timp să reacţioneze, simţind deja mai multe înţepături în zona capului şi mâinilor.

Speriat, acesta a reuşit să fugă şi să se adăpostească de roiul agresiv. La scurt timp însă, a început să simtă urticarie pe tot corpul şi durere în zonele înţepate. A sunat la serviciul de urgenţă 112, la faţa locului fiind trimis un echipaj cu asistent din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA).

Ulterior, pentru că starea bătrânului începea să se agraveze, a fost trimis în întâmpinare şi un echipaj cu medic, care a preluat cazul. „Pacientul a fost stabilizat. A dezvoltat o reacţie alergică la înţepăturile insectelor, care putea să evolueze rapid în şoc anafilactic. La spital a fost ţinut sub supraveghere medicală de specialitate”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoşani.

Deja ai votat!