La un pas de moarte după ce a fost atacat de viespi

Un tânăr a avut de suferit cum nu credea vreodată de pe urma unei întâlniri mai puţin plăcute cu câteva viespii.

În ciuda vremii ploioase şi reci din aceste zile, se pare că insectele respective încă sunt foarte active. Bărbatul de 28 de ani, din Botoşani, a simţit-o chiar pe pielea lui. Acesta se afla pe stradă, în apropiere de Grupul Şcolar Elie Radu, se îndrepta dimineaţa spre muncă. La un moment dat, fără să îşi dea seama, a intat într-un roi de viespi şi a simţit o înţepătură puternică sub bărbie. A dus mâna şi a realizat că fusese înţepat şi ulterior a fost înţepat şi în palma dreaptă.

La câteva minute a început să simtă ameţeli şi stări de greaţă, cu dureri mari de cap, gâtul umflându-se puternic. Acesta s-a prăbuşit la pământ, reuşind tot mai greu să respire şi simţea că se sufocă. Norocul acestuia au fost câţiva trecători, dar şi un echipaj de jandarmi, care au apelat imediat serviciul 112. La faţa locului a ajuns în scurt timp un echipaj cu medic, bărbatul fiind găsit în şoc. „Pacientul nu mai prezenta puls periferic, la sosirea echipajului. A fost imediat suit în ambulanţă şi s-a aplicat protocolul terapeutic în astfel de stuaţii. Din fericire, acesta a început imediat să îşi revină”, a spus medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoşani.

Ulterior, tânărul a fost transportat la Urgenţe, unde medicii l-au internat pentru a-i monitoriza funcţiile vitale pentru o perioadă de timp.

Deja ai votat!