Măştile devin OBLIGATORII în jurul şcolilor

0

Şcoala Gimnazială „Elena Rareş” Botoşani intră de mâine, 6 octombrie, în scenariul verde. Întrunit astăzi, 5 octombrie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Scenariul verde de funcționare pentru această unitate de învăţământ. Activitatea se va desfăşura cu respectarea măsurilor stabilite prin Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învăţământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

CJSU a ţinut cont de adresa comună a Direcției de Sănătate Publică Botoșani și a Inspectoratului Școlar Județean Botoșani prin care s-a transmis propunerea Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale ”Elena Rareș” Botoșani cu privire la modificarea modalității de desfășurare a activității didactice începând cu 6 octombrie 2020.

Datele centralizate de IŞJ arată că 109 unități de învățământ din judeţ îşi desfăşoară activitatea în Scenariul 1 (verde), cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

24 de unități de învățământ sunt în Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

În nicio unitate de învăţământ din judeţ activitatea nu se desfăşoară exclusiv online.

Măștile obligatorii în jurul şcolilor

Totodată, începând cu data de 6 octombrie 2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 100 metri în jurul unităților de învățământ din județul Botoșani, precum și în perimetrul acestora.

Tot astăzi, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati” primește temporar trei construcții ușoare din elemente modulare necesare pentru asigurarea triajului epidemiologic al tuturor pacienților, în concordanță cu Planul de măsuri aprobat pentru diminuarea riscului de propagare a virusului Covid-19, având în vedere temperaturile scăzute și precipitațiile specifice sezonului rece.

 

+1 -0
se încarcă...