Fermieri cu diplomă formați de Direcția Agricolă

Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Botoșani a acreditat pentru încă patru ani formarea profesională din cadrul instituției.

Cristian Delibaș, directorul DAJ Botoșani, susține că botoșănenii se vor putea califica în meserii de apicultor, dar și ca lucrători în fermele vegetale și cele zootehnice. „Cursurile se vor organiza pe grupe de câte 10-20 de persoane, în funcție de solicitări. Noi am preluat această activitate de formare profesională de la Camera Agricolă și o ducem mai departe. Ele se adresează începătorilor în domeniu, care vor dobândi noțiunile teoretice și practice de care au nevoie”, a declarat Cristian Delibaș.

Potrivit acestuia, diplomele sunt recunoscute, iar posesorii lor se pot folosi de ele pentru a accesa tot felul de proiecte fie cu finanțare europeană, fie cu finanțarea națională. De asemenea, ele sunt folosite și pentru accesarea diferitelor măsuri de sprijin APIA, mai ales în cazul tinerilor fermieri.

Cursurile presupun efectuarea a 360 de ore pe parcursul a trei-patru luni, în funcție de modul în care vor fi acestea organizate. „De obicei vorbim cu cursanții și stabilim ritmicitatea și timpul în care pot veni la cursuri. Au fost cazuri când au vrut doar sâmbăta și duminica și atunci totul s-a prelungit la patru luni”, a mai spus Delibaș, adăugând că agricultorii vor trebui să plătească 400 de lei pentru curs și 10 lei pentru eliberarea diplomei la final.

Deja ai votat!