vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTAcuze grave după moartea unui bebeluş

Acuze grave după moartea unui bebeluş

Cazul bebeluşului mort la doar un an şi patru luni, după ce a fost diagnosticat cu o boală rară, a lăsat în urmă o familie îngenuncheată de durere, dar şi un şir de frustrări şi indignări la adresa cadrelor medicale din Botoşani.

Apropiaţi ai familiei sunt revoltaţi de modul în care bebeluşul a fost tratat la Botoşani şi de atitudinea cadrelor medicale. „Cei doi părinţi sunt încă în stare de şoc după durerea suferită. Dar au fost îndureraţi şi de modul în care au fost trataţi la Botoşani, mai ales în comparaţie cu cei de la Iaşi”, a spus o rudă de-a părinţilor îndoliaţi.

Prietenii tinerilor părinţi spun că în decursul celor doar patru zile, în care copilul a stat internat la Secţia de Pediatrie din Botoşani, aceştia au trăit momente de-a dreptul şocante. Mama era pusă să îi măsoare singură temperatura micuţului, iar medicii se contraziceau unul pe altul, prin deciziile pe care le luau.
„La internare i-au făcut copilului un set de analize. Au zis că sunt destul de bune, dar copilul era tot mai rău. Şi nu urina deloc. Gemea tot timpul. Pe mamă au pus-o să măsoare temperatura, iar un medic venea şi punea perfuzie, medicul care venea în gardă spunea să i se scoată perfuzia. Parcă făceau experimente şi nimeni nu spunea exact ce e în neregulă cu copilul”, a spus un apropiat al familiei.

Diferenţe uriaşe între Iaşi şi Botoşani

Abia în a patra zi de la internare, unul dintre medici ar fi realizat că starea micuţului devenea tot mai gravă şi a decis trimiterea lui la Iaşi. „Doamna doctor Caraciuc i-a făcut un set de analize şi a văzut că valorile sunt extrem de mari. A decis trimiterea lui la Iaşi chiar atunci noaptea”, spun membrii familiei.

La Iaşi, sistemul sanitar părea, pentru ei, unul din care nu făcea parte şi spitalul din Botoşani. „Dacă la Botoşani nici nu se uita la mamă, sau să îi spună ceva de copil dacă nu întreba ea, la Iaşi fiecare medic care venea se prezenta, îi explica ce procedură se face, ce efecte se speră, care este starea copilului. Pe tată chiar l-au lăsat să intre să îşi vadă copilul, de câteva ori”, a spus o rudă a celor doi soţi.

După o lună de la transferul copilului la Iaşi, însă, acesta a decedat din cauza complicaţiilor suferite. Băieţelul a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic, iar mai multe organe interne au fost afectate iremediabil.
„Nu este vorba de reclamaţii sau de tras la răspundere. Ne-am dori cu toţii, ca acesta să fie un semnal de alarmă şi poate să nu se mai întâmple la fel şi în cazul altor familii. Era singurul lor copil, dragostea lor, iar modul în care a fost tratat cazul la Botoşani a lăsat de dorit, din punctul nostru de vedere”, a spus o rudă de-a părinţilor.

Singura alinare a părinţilor, după această tragedie, este că bebeluşul acum nu mai suferă, iar ei au acum un îngeraş care să vegheze asupra lor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4 ° C
4.6 °
1.6 °
80 %
1.8kmh
67 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...