Autobuzele Eltrans sunt pe placul botoşănenilor

Înlocuirea tramvaielor cu autobuze noi, care asigură condiţii net superioare pentru călători, se reflectă şi în încasările obţinute de Eltrans. Dacă în luna august s-au obţinut 106.619 de lei din vânzarea biletelor, în septembrie încasările au totalizat 115.537 de lei. „Lumea este mulţumită şi nu sunt probleme”, a declarat Victor Ivănescu, directorul Eltrans.

Până la această dată, societatea a eliberat 6.450 de abonamente pentru pensionari şi 680 pentru elevi. Numărul abonamentelor pentru elevi va creşte, în condiţiile în care aceştia se vor prezenta pe parcursul anului şcolar să le ridice. Pentru abonamentele eliberate pensionarilor şi elevilor, societatea primeşte subvenţie de la bugetul local.

Luna trecută, societatea de transport local a achitat şi prima rată,  de 164.000 de lei, dat fiind faptul că autobuzele sunt folosite în cadrul unui leasing operaţional.

Victor Ivănescu, a explicat că şi încasările din parcările cu plată sunt în creştere. Astfel, dacă în august din parcometre s-au adunat 77.000 de lei, în septembrie s-au încasat 90.000 de lei. Asta pentru că, începând cu 5 octombrie, atât parcarea subterană cât şi cea supraterană de la Piaţa Centrală au devenit cu plată. Au fost amplasate parcometre, iar cei care parchează în zonă plătesc taxă. Interesul pentru cele două parcări este crescut şi în rândul botoşănenilor care locuiesc în zonă şi care nu aveau până acum un loc rezervat. Aceştia au solicitat abonamente pentru ca de acum să nu mai aibă probleme cu locul de parcare.

Eltrans a cheltuit aproximativ 29.000 de lei pentru rezolvarea tuturor problemelor de iluminat, senzori, centrală, aerisiri, din cele două parcări.

Deja ai votat!