miercuri, iulie 17, 2024
AcasăLocal BTAutobuzele Eltrans sunt pe placul botoşănenilor

Autobuzele Eltrans sunt pe placul botoşănenilor

Înlocuirea tramvaielor cu autobuze noi, care asigură condiţii net superioare pentru călători, se reflectă şi în încasările obţinute de Eltrans. Dacă în luna august s-au obţinut 106.619 de lei din vânzarea biletelor, în septembrie încasările au totalizat 115.537 de lei. „Lumea este mulţumită şi nu sunt probleme”, a declarat Victor Ivănescu, directorul Eltrans.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Până la această dată, societatea a eliberat 6.450 de abonamente pentru pensionari şi 680 pentru elevi. Numărul abonamentelor pentru elevi va creşte, în condiţiile în care aceştia se vor prezenta pe parcursul anului şcolar să le ridice. Pentru abonamentele eliberate pensionarilor şi elevilor, societatea primeşte subvenţie de la bugetul local.

Luna trecută, societatea de transport local a achitat şi prima rată,  de 164.000 de lei, dat fiind faptul că autobuzele sunt folosite în cadrul unui leasing operaţional.

Victor Ivănescu, a explicat că şi încasările din parcările cu plată sunt în creştere. Astfel, dacă în august din parcometre s-au adunat 77.000 de lei, în septembrie s-au încasat 90.000 de lei. Asta pentru că, începând cu 5 octombrie, atât parcarea subterană cât şi cea supraterană de la Piaţa Centrală au devenit cu plată. Au fost amplasate parcometre, iar cei care parchează în zonă plătesc taxă. Interesul pentru cele două parcări este crescut şi în rândul botoşănenilor care locuiesc în zonă şi care nu aveau până acum un loc rezervat. Aceştia au solicitat abonamente pentru ca de acum să nu mai aibă probleme cu locul de parcare.

Eltrans a cheltuit aproximativ 29.000 de lei pentru rezolvarea tuturor problemelor de iluminat, senzori, centrală, aerisiri, din cele două parcări.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
câțiva nori
38.9 ° C
38.9 °
32.6 °
37 %
3.6kmh
15 %
mie
35 °
joi
32 °
vin
32 °
sâm
30 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe căldură vin la Cornișa și vizitatorii din țările vecine.

EDITORIAL

Zilnic, pe posturile de televiziune naționale ni se prezintă accidente de circulație, crime, violuri, distrugeri, toate având același numitor comun, consumul de droguri. Tot...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...