Zeci de controale făcute de poliţişti din cauza Covid19

În data de 14 octombrie 2020, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și mijloace de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

La activitățile desfășurate au participat peste 150 de polițiști, polițiști locali, polițiști de frontieră, jandarmi, precum și reprezentanți din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

Echipele de control au verificat peste 70 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 55 de mijloace de transport în comun, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.500 de lei. Toate sancțiunile au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care era instituită măsura obligativității acesteia.

”Continuăm seria acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SarsCov 2 și în perioada următoare. Vă recomandăm să respectați măsurile impuse de autorități în contextul stării de alertă, pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pentru a-i proteja pe cei din jur”, a precizat Delia Nenișcu.

Deja ai votat!