PSD riscă să piardă un senator

Foto: Facebook

Pe final de mandat, PSD ar putea pierde un senator botoșănean. Situația este generată de alegerea Doinei Federovici drept președinte al Consiliului Județean (CJ). Aceasta va fi validată în noua funcție în cursul zilei de astăzi. Cel mai probabil, săptămâna viitoare, după constituirea noului CJ, își va prelua noul mandat și va fi nevoită să demisioneze din Senat. Alegerile parlamentare vor avea loc în decembrie. Există totuşi şi posibilitatea amânării acestora până în martie. Astfel, supleanții de pe lista PSD nu prea sunt încântați de ideea de a merge o lună în Senat, mai ales ales că ei fac parte din noul CJ.

„Să vedem când vor avea loc alegerile parlamentare, dacă puterea va respecta decizia Curții Constituționale a României (CCR) privind data alegerilor. Şi dacă președintele va promulga legea cu data alegerilor pe care o va stabili Parlamentul. Apoi, să vedem dacă și supleanții vor decide să renunțe la patru ani de mandat de consilier județean pentru o perioadă scurtă de senator. Este o discuție pe care va trebui să o avem la partid”, a declarat Marius Budăi, președintele executiv al PSD Botoșani.

Supleanții de pe lista PSD sunt, în ordine: Albert Tanasă, Cătălin Olaru și Cristian Nistor

Albert Tanasă, directorul Nova Apaserv, tocmai a trecut la Pro România. Pierzându-și calitatea de membru PSD el nu mai poate fi validat ca senator. Astfel că se trece la următorul de pe listă, Cătălin Olaru, om de afaceri din domeniul construcțiilor. Acesta a declarat că nu se poate face încă o discuție pe marginea subiectului, pentru că postul nu este încă disponibil. „Fiind puțin timp până la alegeri, postul poate fi blocat. În momentul în care se va pune problema în acești termeni vom discuta. Dar, pentru două-trei luni nici nu mă gândesc să renunț la mandatul de consilier județean”, a declarat Cătălin Olaru. Acesta nu ține neapărat să-și treacă în CV faptul că a fost parlamentar, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp.

O poziție relativ similară a avut și cel de al cincilea reprezentant al PSD de pe lista de senatori, Cristian Nistor, managerul Grupului de Acţiune Locală (GAL) „Valea Başeului de Sus”. Și acesta a devenit pe 27 septembrie consilier județean. Când a aflat de posibilitatea de a ajunge senator pentru o perioadă scurtă de timp nu prea a fost încântat. „Nu e o decizie pe care să o iei peste noapte. Dacă partidul are nevoie de mine, o să discutăm, dar, în principiu, nu. Cine s-ar duce senator pentru o lună?”, a conchis Cristian Nistor.

Deja ai votat!