Cei 19 angajaţi care au plecat în această vară din cadrul Etrans, urmare a reorganizării societăţii, au primit salarii compensatorii. „Unii colegi au plecat la pensie, alţii în şomaj, însă toţi au primit salariile compensatorii aferente contractului colectiv de muncă. Fiecare a primit câte 12 salarii compensatorii”, a declarat Victor Ivănescu, directorul Eltrans. Cei care au plecat în şomaj sunt vatmani, respectiv angajaţi din cadrul personalului de întreţinere. Unii au refuzat să treacă pe alte posturi care le-au fost puse la dispoziţie, în urma modificării organigramei şi statului de funcţii. Alţii nu au îndeplinit condiţiile pentru a ocupa aceste posturi.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Potrivit oficialului, efortul financiar făcut pentru a asigura salariile compensatorii a depăşit 300.000 de lei. În medie, un angajat a primit aproximativ 15.000 de lei. Cei mai mulţi angajaţi au salariul minim pe economie.
Cei peste 300.000 de lei ar fi acoperit rata pe două luni la contractul de leasing operaţional, în baza căruia Eltrans a primit autobuze noi. „Nu a fost simplu. Este însă dreptul oamenilor trecut în contractul colectiv de muncă şi l-am plătit. În caz contrar, s-ar fi dus în instanţă şi plăteam mai mult”, a explicat Victor Ivănescu.
La această dată, societatea Eltrans are 107 de salariaţi.