Petreceri sparte cu mascaţii din cauza Covid19 (video)

0

Weekendul 16-18 octombrie 2020 consemnează cel mai mare număr de cazuri de îmbolnăviri cu Covid19 de la începutul pandemiei şi până în prezent în Botoșani. Din acest motiv, dar şi din cauza noilor restricţii impuse la nivelul municipiului din cauza infectărilor, forţele de ordine au mers în controale ţintite în seara de sâmbătă. Vizate au fost localurile unde se organizează nunţi, botezuri şi alte evenimente private.

Organele de control, flancate de trupele de mascaţi, au mers în opt locaţii din oraş şi din apropiere, fiind descoperite mai multe evenimente care se desfăşurau sâmbătă seară.

În încercarea de a scăpa de sancţiuni, o mireasă s-a şi schimbat într-o ținută mai lejeră, iar invitaţii le-au spus poliţiştilor că erau veniţi separat, deşi mesele erau aranjate identic, cu meniuri şi aranjamente specifice unui eveniment de acest fel.

În cele din urmă, organizatorii au recunoscut că erau mai multe evenimente private în desfăşurare, în medie fiind 40-50 de invitaţi. „Poliţiştii, împreună cu toate structurile Ministerului de Interne, dar şi DSP, DSV şi ITM, verifică modul în care cetăţenii respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă. Au fost aplicate două sancţiuni de 3000 de lei fiecare pentru evenimente private organizate în locaţii publice închise”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Spre miezul nopţii, o echipă a DSP a mai verificat o serie de localuri din oraş, împreună cu echipaje de jandarmi. Aşa cum prevăd noile norme, localurile ar trebui închise după ora 23, însă inspectorii au găsit petrecerile în toi la două localuri de pe strada Cuza Vodă, în apropierea Casei Sindicatelor. „Unul dintre localuri era foarte aglomerat după ora 23 şi a fost sancţionat cu o amendă de 10.000 de lei. Celălalt a fost sancţionat cu avertisment”, a precizat un reprezentant al DSP.

Zeci de echipe de control au împânzit oraşul

În cadrul acţiunii de sâmbătă au fost verificate opt societăţi comerciale, fiind legitimate 217 persoane, dintre care 45 au primit atenţionări.

În total, aproape 60 de cadre au participat, printre acestea fiind poliţişti, criminalişti, jandarmi, poliţişti locali, pompieri, trupele speciale, inspectori DSP, ITM, DSV, sau ANPC.

Deja ai votat!
se încarcă...