Avarie rezolvată în zona Bucovina

Muncitorii de la Nova Apaserv au intervenit duminică în zona Bucovina pentru a remedia o avarie produsă la o conductă de apă. Romeo Obuf, director operaţional în cadrul Nova Apaserv, a declarat că intervenţia nu a mai putut fi amânată, deoarece apa ajunsese până la strada Cuza Vodă.

A fost o pierdere de apă pe o conductă din oţel, ce are o vechime de peste 30 de ani. Am oprit apa la vreo trei – patru scări de bloc şi în aproximativ patru ore am rezolvat problema. Avaria am reparat-o punctual, nu am înlocuit nimic. Nu am vrut să ţinem locatarii multe ore fără apă”, a explicat oficialul. Potrivit acestuia, în zonă va interveni o echipă de la Conrec pentru refacerea carosabilului.

Muncitorii se vor muta în zona Doboşari

În aceste zile este programată o lucrare importantă pe strada Doboşari. „Ne apucăm să înlocuim conducta pe o lungime de peste o sută de metri. Noi am înlocuit-o până în apropiere de izvor şi de acum mai mergem cu conductă nouă încă o sută de metri, spre strada Ştefan cel Mare. Este o porţiune care ne face probleme. Am avut prea mult avarii în zonă şi de aceea am decis să continuăm cu înlocuirea conductei”, a explicat Romeo Obuf.

Începând cu vara anului 2017, în acea zonă au fost zeci de avarii. Reprezentanţii Nova Apasev au explicat încă de atunci că toate problemele sunt generate de conducta care a fost montată în 2014. Conducta deservește cartierul ANL Cişmea însă nu corespunde din punct de vedere calitativ. Reţeaua din zonă a fost realizată de municipalitatea botoşăneană, după care a fost predată în administrarea Nova Apaserv.

 

dav
Deja ai votat!