Nemulţumiri în teritoriu în sistemul de învăţământ

O întâlnire de lucru ce a generat nemulţumiri în teritoriu a avut loc în urmă cu două zile  între  ministrul Monica Anisie, Marius Ovidiu Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Simion Hancescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

Într-un comunicat transmis de reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării, se arată, printre altele, că s-a decis ca reprezentanții sindicatelor din fiecare  județ, împreună cu inspectorii şcolari şi conducerile unităților de învățământ să monitorizeze desfăşurarea activităților didactice clasice şi în sistem online. Totodată, s-a stabilit că este necesară consilierea cadrelor didactice în vederea îmbunătățirii actului educațional.

„Rolul sindicatului nu este acela de a fi poliţistul ministerului”

Pornind de la cele transmise în comunicatul de presă, Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, a arătat că au fost stabilite în sarcina sindicatelor unele lucruri care nu sunt compatibile cu statutul acestora. „Monitorizarea activităţii didactice nu este treaba sindicatelor. Deja s-a creat o atitudine ostilă sindicatelor. Rolul sindicatului nu este acela de a fi poliţistul ministerului”, a declarat Liviu Axinte.

Potrivit liderul LSI, preşedinţii celor două federaţii nu-şi puteau lua angajamente în faţa conducerii ministerului, fără a avea mai întâi o consultare cu liderii organizaţiilor judeţene. „Dacă preşedinţii celor două federaţii şi-au luat angajamentul, cred că şi-au depăşit mandatul pentru care au fost învestiţi. Noi nu am fost consultaţi în teritoriu în legătură cu sarcini noi şi împotriva oamenilor. Nu suntem de acord să avem sarcini împotriva oamenilor”, a mai spus Liviu Axinte.

Totodată, liderul LSI susţine că, înainte de a li se cere cadrelor didactice să performeze şi în mediul online, trebuie să se ţină cont de faptul că acestea nu au fost sprijinite şi că fac ore online cu aparatura proprie.

Deja ai votat!