duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocal BTNemulţumiri în teritoriu în sistemul de învăţământ

Nemulţumiri în teritoriu în sistemul de învăţământ

O întâlnire de lucru ce a generat nemulţumiri în teritoriu a avut loc în urmă cu două zile  între  ministrul Monica Anisie, Marius Ovidiu Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Simion Hancescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Într-un comunicat transmis de reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării, se arată, printre altele, că s-a decis ca reprezentanții sindicatelor din fiecare  județ, împreună cu inspectorii şcolari şi conducerile unităților de învățământ să monitorizeze desfăşurarea activităților didactice clasice şi în sistem online. Totodată, s-a stabilit că este necesară consilierea cadrelor didactice în vederea îmbunătățirii actului educațional.

„Rolul sindicatului nu este acela de a fi poliţistul ministerului”

Pornind de la cele transmise în comunicatul de presă, Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, a arătat că au fost stabilite în sarcina sindicatelor unele lucruri care nu sunt compatibile cu statutul acestora. „Monitorizarea activităţii didactice nu este treaba sindicatelor. Deja s-a creat o atitudine ostilă sindicatelor. Rolul sindicatului nu este acela de a fi poliţistul ministerului”, a declarat Liviu Axinte.

Potrivit liderul LSI, preşedinţii celor două federaţii nu-şi puteau lua angajamente în faţa conducerii ministerului, fără a avea mai întâi o consultare cu liderii organizaţiilor judeţene. „Dacă preşedinţii celor două federaţii şi-au luat angajamentul, cred că şi-au depăşit mandatul pentru care au fost învestiţi. Noi nu am fost consultaţi în teritoriu în legătură cu sarcini noi şi împotriva oamenilor. Nu suntem de acord să avem sarcini împotriva oamenilor”, a mai spus Liviu Axinte.

Totodată, liderul LSI susţine că, înainte de a li se cere cadrelor didactice să performeze şi în mediul online, trebuie să se ţină cont de faptul că acestea nu au fost sprijinite şi că fac ore online cu aparatura proprie.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
22.9 ° C
23.3 °
21.6 °
62 %
0.9kmh
100 %
Dum
26 °
lun
29 °
mar
33 °
mie
31 °
joi
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...