Scandal monstru făcut din cauza unui ordin judecătoresc

O sală de ședințe din cadrul Judecătoriei din Botoșani a fost, vineri, scena unei tentative de vătămare corporală voluntară. Un bărbat a început să se lovească cu capul de pereți și de mobilier.

Împotriva acestuia a fost emis un ordin de protecție și s-a dispus internarea, fără voia lui, la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean. Aflând decizia, și-a ieșit din sărite și și-a provocat singur leziuni. Bărbatul a fost imobilizat de jandarmii care asigurau măsurile de ordine interioară, în cadrul dispozitivului de pază și protecție instituțională, potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ).

„La ieșirea din clădire, bărbatul a încercat să se lovească cu capul de pavaj, fiind însă împiedicat în demersul său de către jandarmi. După redactarea ordinului de protecție, jandarmii au solicitat prezența unei ambulanțe, care l-a transportat la secția de psihiatrie, pe durata deplasării ambulanța fiind însoțită de un echipaj de jandarmi pregătit să intervină în cazul în care situația ar fi impus-o”, a precizat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al IJJ Botoșani.

O situaţie incredibilă a avut loc în urmă cu doar câteva zile tot din cauza unui ordin de restricţie. Un bărbat din Botoșani şi-a fugărit soţia cu cuţitul prin centrul oraşului, după ce a aflat că soţia obţinuse un ordin de restricţie împotriva lui cu o zi înainte.

Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat pentru nu mai puţin de 10 infracţiuni, printre care violență în familie, nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe, violarea sediului profesional, distrugere, sau amenințare.

Deja ai votat!