Soţie bătută şi fugărită cu cuţitul prin centrul oraşului

♦ Violenţa în familie a înregistrat ieri un nou episod şocant, o botoşăneancă fiind alergată cu cuţitul în plin centrul oraşului

Un caz de o violenţă ieşită din comun a avut loc la mijlocul zilei de joi, în plin centru al oraşului. Astfel, o zonă care s-ar putea considera a fi printre cele mai sigure din oraş, a devenit un adevărat câmp de bătălie, găzduind ameninţări cu cuţite şi geamuri sparte.

Scandalul a debutat miercuri, când o femeie în vârstă de 51 de ani, care locuieşte în zona Liceului Sportiv, a depus o plângere la poliţie, împotriva soţului agresiv. Oamenii legii au emis un ordin de restricţie pe numele bărbatului, în vârstă de 59 de ani. Acesta a aflat abia joi de decizia poliţiştilor, care îi interziceau, astfel, să se mai apropie de soţia lui.

Înfuriat peste măsură, bărbatul s-a înarmat cu un cuţit şi a pornit în căutarea femeii, prin oraş. A găsit-o în apropierea parcului de la Casa Tineretului. A început să o înjure şi ameninţe imediat cum a văzut-o. Speriată, femeia a fugit şi s-a refugiat în scara unui bloc. A fost, însă, urmărită de soţul ei, care a început să o lovească, printre înjurături şi ameninţări.

Trecător înjunghiat după ce a încercat să intervină

Un trecător a observat scena. Acesta a încercat să intervină şi să o scoată pe femeie din mâinile soţului orbit de furie. Acesta a scos, însă, cuţitul şi l-a tăiat pe bărbatul care a intervenit în zona braţului.

Femeia a profitat de neatenţia soţului ei şi a reuşit să fugă. Aceasta a traversat parcul şi s-a refugiat în biroul unui executor judecătoresc din zona Casei Tineretului.

Soţul a urmărit-o, însă. Acesta a spart geamul uşii de acces în clădire şi a pătruns în interior. Nu înainte de a lua şi un ciob din geamul spart, pe care-l folosea pentru a-i ameninţa pe cei din jur. La un moment dat acesta l-a tăiat pe unul dintre angajaţii biroului la nivelul braţului în timp ce o ameninţa cu moartea pe soţia sa şi pe cei aflaţi în interiorul imobilului.

Bărbat cercetat pentru opt infracţiuni

Ulterior, bărbatul a fugit din biroul vandalizat, lăsând în urmă angajaţii şi pe soţia sa şocaţi de cele petrecute. Oamenii au sunat între timp la 112. La faţa locului au ajuns cinci echipaje de poliţie, care au împânzit întreg cartierul în căutarea agresorului. Acesta este cercetat pentru nu mai puţin de opt infracţiuni.

”În urma verificărilor efectuate de către polițiști, bărbatul a fost depistat pe raza municipiului Botoșani, fiind condus la sediul poliției pentru audieri. În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de violenţă în familie, nerespectarea hotărârii judecătoreşti, două infracţiuni de lovire sau alte violenţe, violarea sediului profesional, distrugere, ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

În cursul serii de joi, poliţiştii au decis reţinerea bărbatului pentru 24 de ore.

Femeie terorizată de soţul pompier

Cazul de joi vine la doar câteva zile după un alt incident, care a şocat întreaga comunitate din Botoşani. Un angajat al ISU Botoşani a fost oprit în ultimul moment de către o echipă de intervenţia a Poliţiei, care a fost nevoită să spargă uşa şi să îi imobilizeze cu electroşocuri. Bărbatul îşi ameninţa soţia cu cuţitul la gât chiar în faţa celor trei copii ai lor. Asta după ce în prealabil o agresase în propria casă.

Deja ai votat!