spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăPompier calmat cu electroşocuri după ce şi-a agresat soţia

Pompier calmat cu electroşocuri după ce şi-a agresat soţia

♦ O femeie însărcinată, în vârstă de 38 de ani, a trecut prin clipe de groază după ce soţul său a bătut-o şi a ameninţat-o punându-i un cuţit la gât 
♦ Femeia a fost salvată de intervenţia copiilor, care se aflau în acelaşi apartament, şi a sunat imediat la 112  

Caz şocant petrecut într-o familie din Botoşani. Un subofiţer din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani este în prezent anchetat de Parchetul Militar după ce a făcut un scandal monstru, iar soţia lui a fost scoasă din casă după o intervenţie în forţă a poliţiştilor.

Din cele povestite de femeia în vârstă de 38 de ani, calvarul a început în urmă cu mai mult timp. În noaptea de duminică spre luni, însă. s-a petrecut un episod de o violenţă greu de imaginat. Duminică seară, femeia a fost agresată în propria locuinţă de către soţul său, care, din motive inexplicabile, a început să o lovească. Deşi este gravidă în ultimul trimestru de sarcină, femeia a reclamat că fost lovită, muşcată de o ureche şi, potrivit declaraţiilor ulterioare ale acesteia, ar fi fost supusă unor raporturi sexuale forţate.

Scenele de coşmar au avut loc în timp ce în apartament se aflau şi cei trei copii ai familiei. Micuţii cu vârste de trei, patru şi şapte ani au fost alertaţi de ţipetele mamei din camera vecină. Speriaţi, aceştia au intervenit pentru a-şi opri tatăl. Reuşind să scape din mâinile soţului, femeia a apucat să sune la 112 pentru a cere ajutorul oamenilor legii.

Ulterior, însă, bărbatul a imobilizat-o şi a blocat uşa apartamentului. Când au ajuns la adresă, poliţiştii şi jandarmii au fost întâmpinaţi de refuzul bărbatului de a le deschide.

Uşă deschisă cu descarcerarea

Cum din interiorul apartamentului se auzeau strigăte de ajutor, iar cei trei copii plângeau, oamenii legii au cerut ajutorul colegilor de serviciu ai agresorului. Astfel, un echipaj de descarcerare s-a deplasat, în toiul nopţii, la adresa acestuia şi a spart uşa pentru a permite accesul poliţiştilor şi jandarmilor în interior.

Femeie ameninţată cu cuţitul la gât

Aflat în apartament, subofiţerul ISU a întrerupt curentul electric din casă, pentru a îngreuna intervenţia poliţiştilor. Acesta o ţinea pe femeie lângă el, cu un cuţit aproape de gât şi ameninţa că îi va face rău. Intrate în casă, echipele de intervenţie erau sub presiunea de a interveni rapid şi de a evita rănirea femeii, ameninţată de propriul soţ. Oamenii legii au reuşit să îi distragă atenţia bărbatului suficient de mult pentru a-l putea imobiliza.

După o intervenţie ca în filme, poliţiştii au reuşit să îl pună la podea pe agresor, fără a răni femeia. „În interiorul locuinţei, a fost identificat un bărbat de 38 de ani, care exercita acte de violenţă şi ameninţări faţă de soţia sa. Poliţiştii au intervenit folosind bastonul cu electroşocuri pentru imobilizarea acestuia, ulterior fiind condus la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor. Intervenţia a fost una promptă, efectuându-se cu respectarea procedurilor legale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Ordin de protecţie emis de poliţişti

Şocant este că bărbatul nu consumase decât două beri, neavând ca „scuză” nici măcar faptul că era beat. Acesta a fost condus la Secţia de Psihiatrie pentru a fi examinat, însă medicii nu au decis internarea lui. Surprinzător este faptul că, deşi acţiunile sale ar fi impus reţinerea, poliţiştii nu au putut face acest lucru. Asta pentru că ancheta a fost preluată de un procuror militar, doar acesta putând dispune o astfel de măsură. Tot ce au putut să mai facă poliţiştii a fost să emită un ordin de protecţie provizoriu, pentru cinci zile.

Cazul a intrat şi în atenţia conducerii ISU Botoşani, care, deşi bărbatul era în timpul liber, a demarat o anchetă. „La nivelul unităţii s-a dispus efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile. Nu admitem şi nu suntem de acord cu astfel de comportamente, de care ne dezicem. Instituţia noastră pune accent pe înaltă moralitate, disciplină şi respect faţă de oameni”, a precizat ofiţerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani.

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...