PSD a depus candidaturile pentru Parlament (video)

PSD Botoșani a depus candidaturile pentru alegerile parlamentare de la 6 decembrie, chiar dacă social-democrații contestă organizarea lor.

Delegația PSD a venit la sediul Biroului Electoral Județean (BEJ) iar cei doi deschizători de liste aveau buchete de flori pentru judecătoarele din BEJ.

Verificarea dosarelor de candidatură a durat aproximativ 20 de minute, iar la ieșirea de la BEJ, Doina Federovici a ținut să-i laude pe candidați. Deși inițial a evitat să răspundă la întrebarea de ce pe listele actuale sunt doar trei dintre cei șapte parlamentari pe care partidul i-a avut după alegerile din 2016, ulterior aceasta a declarat: „Răspunsul este foarte simplu: unanimitatea votului Consiliului Politic Județean al PSD Botoșani cred că spune tot… Haideți să spunem lucrurilor pe nume. Nici colega, doamna deputat Ciofu Tamara și nici ceilalți colegi, practic, nu și-au exprimat dorința de a merge mai departe. Eu nu am primit nicio solicitare din partea domniilor lor”.

„Este decizia fiecărui botoșănean de a candida pe vreo listă sau alta”

Aceasta a refuzat să comenteze zvonurile potrivit cărora cei doi parlamentari PSD vor candida pe listele altui partid: „Este decizia fiecărui botoșănean de a candida pe vreo listă sau alta”. În cursul dimineții, Tamara Ciofu a negat o eventuală candidatură chiar și independentă, chiar dacă nu și-a ascuns dezamăgirea față de modul în care a fost scoasă din joc.

Discursul celor doi deschizători de liste, Marius Budăi, la deputați și Lucian Trufin, la Senat, a fost deja unul de campanie electorală, cu accente grave asupra modului în care liberalii guvernează țara.

Doina Federovici a prezentat obiectivele partidului, în sensul că speră la patru mandate de deputați și două de senator.

Primii patru candidați la Camera Deputaților sunt, în ordine: Marius Budăi, Dan Șlincu, Constantin Pătrăuceanu și Alexandra Huțu. La Senat, pe primele trei locuri sunt: Lucian Trufin, Costel Lupașcu și Ramona Guraliuc.

 

 

Deja ai votat!