spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTPSD a depus candidaturile pentru Parlament (video)

PSD a depus candidaturile pentru Parlament (video)

PSD Botoșani a depus candidaturile pentru alegerile parlamentare de la 6 decembrie, chiar dacă social-democrații contestă organizarea lor.

Delegația PSD a venit la sediul Biroului Electoral Județean (BEJ) iar cei doi deschizători de liste aveau buchete de flori pentru judecătoarele din BEJ.

Verificarea dosarelor de candidatură a durat aproximativ 20 de minute, iar la ieșirea de la BEJ, Doina Federovici a ținut să-i laude pe candidați. Deși inițial a evitat să răspundă la întrebarea de ce pe listele actuale sunt doar trei dintre cei șapte parlamentari pe care partidul i-a avut după alegerile din 2016, ulterior aceasta a declarat: „Răspunsul este foarte simplu: unanimitatea votului Consiliului Politic Județean al PSD Botoșani cred că spune tot… Haideți să spunem lucrurilor pe nume. Nici colega, doamna deputat Ciofu Tamara și nici ceilalți colegi, practic, nu și-au exprimat dorința de a merge mai departe. Eu nu am primit nicio solicitare din partea domniilor lor”.

„Este decizia fiecărui botoșănean de a candida pe vreo listă sau alta”

Aceasta a refuzat să comenteze zvonurile potrivit cărora cei doi parlamentari PSD vor candida pe listele altui partid: „Este decizia fiecărui botoșănean de a candida pe vreo listă sau alta”. În cursul dimineții, Tamara Ciofu a negat o eventuală candidatură chiar și independentă, chiar dacă nu și-a ascuns dezamăgirea față de modul în care a fost scoasă din joc.

Discursul celor doi deschizători de liste, Marius Budăi, la deputați și Lucian Trufin, la Senat, a fost deja unul de campanie electorală, cu accente grave asupra modului în care liberalii guvernează țara.

Doina Federovici a prezentat obiectivele partidului, în sensul că speră la patru mandate de deputați și două de senator.

Primii patru candidați la Camera Deputaților sunt, în ordine: Marius Budăi, Dan Șlincu, Constantin Pătrăuceanu și Alexandra Huțu. La Senat, pe primele trei locuri sunt: Lucian Trufin, Costel Lupașcu și Ramona Guraliuc.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...