Acuzat de tentativă de omor după un atac cu toporul

Un tânăr din comuna Corni, care l-a atacat cu toporul pe un consătean, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani sub acuzația de tentativă de omor. Pus sub urmărire penală, Andrei Laurențiu Iurieț, în vârstă de 23 de ani, urmează să răspundă în fața magistraților pentru fapta comisă.

Potrivit anchetatorilor, agresiunea a avut loc pe un drum din sat, în urma unui conflict spontan. „S-a reţinut că, în data de 08.09.2016, în jurul orei 21.00, în timp ce se afla pe drumul public din localitatea de domiciliu, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a lovit cu toporul în zona capului persoana vătămată V.R., cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 60-65 zile de îngrijiri medicale”, au precizat procurorii.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare instanței de judecată a Tribunalului Botoșani. Magistrații urmează să verifice legalitatea administrării probatoriului și a întocmirii rechizitoriului, după care vor stabili data la care va începe procesul. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, tânărul va beneficia de prezumția de nevinovăție.

Deja ai votat!