Autoritățile intensifică controalele anti-Covid

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituție Prefectului, au fost desfășurate mai multe acțiuni de verificare cu privire la modul în care sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă. Controalele au avut loc în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și în mijloacele de transport în comun, inclusiv în autobuze, maxi-taxi sau autocare aflate în trafic pe rute intra sau inter județene.

La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar- Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ministerului Transporturilor și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

În cadrul acțiunilor, echipele de control au verificat 109 societăți comerciale și persoane fizice autorizate, cu privire la modul în care sunt respectate și aplicate reomandările și interdicțiile impuse pe timpul stării de alertă. Totodată, forțele de ordine au verificat 176 mijloace de transport persoane, dintre care 68 mijloace de trasport public în comun, context în care au fost legitimate 1.076 persoane. Astfel, au fost depistate 36 de persoane care nu respectau măsurile de protecție individuală, respectiv nu purtau mască de protecție, acestea fiind sancționate contravențional, valoarea totală a amenzilor fiind de 6800 lei.

„Continuăm seria acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-Cov 2 și în perioada următoare. Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse de autorități”, a spus Simona Pușcașu, din cadrul Compartimentului de Relații Publice al IPJ Botoșani.

Deja ai votat!