Flutur nu a reușit să-i invalideze mandatul lui Andrei

Cătălin Flutur pierde bătălie după bătălie în războiul pentru Primăria Botoșani.

Tribunalul Botoșani a respins astăzi, în ședință publică, și apelul pe care l-a formulat împotriva deciziei de validare a mandatului atribuit lui Cosmin Andrei, în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020.

Inițial judecătorii au cerut recuzarea, care nu le-a fost acceptată și astfel au fost nevoiți să se pronunțe astăzi. „Respinge, ca nefondat, apelul declarat de apelantul Flutur Cătălin Mugurel împotriva Încheierii din 9 octombrie 2020 pronunţată de Judecătoria Botoşani pe care o păstrează. Obligă apelantul să plătească intimatului Andrei Cosmin Ionuț suma de 1.000 lei cheltuieli de judecată din apel. Definitivă”, se arată în decizia judecătorilor de la Tribunalul Botoșani.

Cătălin Flutur susținea că a descoperit 25 de voturi multiple

Și asta, deși în apelul depus, Cătălin Flutur susținea că a descoperit 25 de voturi multiple (trei la secția de votare 49 și 22 la secția de votare 70) și că la 38 de alegători li s-ar fi „încălcat dreptul constituțional de a alege, prin faptul că, deși s-au prezentat la urne, nu au primit buletine de vot sau, dacă au primit, acestea nu se regăsesc nici la buletinele de vot întrebuințate, nici la buletinele de vot din urne, dispărând pur și simplu, fiind astfel în situația evidentă a unei fraude electorale”.

Aceste situații s-ar fi înregistrat la secția de votare 2 (15 încălcări ale dreptului de a alege), secția de votare 10 (11 încălcări ale dreptului de a alege) și secția de votare 81 (12 încălcări ale dreptului de a alege). De asemenea, „altor 12 alegători cărora li s-a fraudat dreptul electoral, prin sustragerea voturilor”. Ar fi vorba de câte un vot la secțiile de votare 20 și 60 și patru la secția de votare 83.

Instanţa a decis respingerea solicitării fostului primar

Apelul depus nu a fost susținut și de probe din care să rezulte că aceste eventuale nereguli ar fi fost în folosul lui Cosmin Andrei sau în detrimentul său, motiv pentru care expunerea nu a fost reținută de instanță, care a decis respingerea solicitării fostului primar. Astfel, ultimele speranțe ale lui Cătălin Flutur se leagă de dosarul de la Curtea de Apel Suceava în care a contestat decizia Tribunalului Botoșani de a respinge solicitarea sa de a renumăra voturile nule și cele valabil exprimate din 18 secții de votare.

Cosmin Andrei a câștigat alegerile la o diferență doar de 16 voturi, adunând 10.960 de voturi, față de 10.944 câte a avut Cătălin Flutur.

Deja ai votat!