Cea mai sumbră zi la Botoşani – 127 de noi cazuri Covid în doar 24 de ore

Autorităţile sanitare au raportat pentru sâmbătă un record negru al îmbolnăvirilor cu Covid19. Nu mai puţin de 127 de noi cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore în judeţul Botoşani. Dintre acestea, 60 de pesoane sunt beneficarii unui cămin de îngrijiri din judeţ. Este vorba despre Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Adăşeni, unde în urmă cu o săptămână a fost stabilit cel mai mare focar din judeţ cu 35 de îmbolnăviri. Acum toţi cei 94 de beneficiari au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus. Ceilalţi 59 au fost confirmaţi în ultimele 24 de ore.

Este cel mai mare număr de îmbolnăviri din perioada pandemiei în judeţul nostru şi prima dată când se depăşesc 100 de cazuri. Practic, în ultimele 24 de ore au fost confirmaţi de două ori mai mulţi botoşăneni decât în ziua cu recodul negativ de până acum.

Autoritățile au anunțat azi 4.761 de noi cazuri de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore, rezultate din 33.400 de teste prelucrate. Numărul deceselor se menține îngrijorător de mare, cu 73 de oameni care și-au pierdut viața de ieri până azi.

Situația pacienților de la terapie intensivă atinge azi un nou maxim cu 787 de persoane internate cu forme grave ale bolii. Până astăzi, 24 octombrie, în România au fost confirmate în total 205.793 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus , de la începutul pandemiei și până în prezent.

Deja ai votat!