Amenzi de 12.000 de lei în urma controalelor anti-Covid

0

Sâmbătă, pe 24 octombrie a.c., instituțiile de control din județ au organizat noi acțiuni de verificare în sistem integrat încercând să vadă cum sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă. Acțiunile au avut loc tot în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, precum și în mijloacele de transport în comun. La activități au participat polițiștii botoșăneni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ministerului Transporturilor și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

„Cu această ocazie echipele de control au verificat 135 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea recomandărilor și interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă și 114 mijloace de transport persoane, dintre care 51 mijloace de trasport public în comun, fiind legitimate aproximativ 900 de persoane. Polițiștii au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.000 de lei, 7 dintre acestea fiind aplicate de către polițiștii locali, iar 42 din totalul de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală”, a arătat Simona Pușcașu, din cadrul Compaertimentului de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean.

În acest context, autoritățile recomandă tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse de autorități în această perioadă. „Polițiștii botoșăneni vor fi în continuare la datorie, în toate zonele județului și vor acționa pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-Cov-2”, a adăugat Simona Pușcașu.

 

Deja ai votat!
se încarcă...