Săptămână sub semnul ploilor

Săptămâna pe care o începem astăzi va fi una morocănoasă, care va sta sub semnul ploilor, prognozează meteorologii. Chiar dacă temperaturile se vor menţine într-o zonă acceptabilă 15ºC-18ºC, cerul va fi închis pe tot parcursul săptămânii.

Astăzi, vom avea parte de ploi, iar temperaturile maxime vor atinge 17ºC, în timp ce minimele vor coborî spre pragul de îngheţ, adică 10ºC. Vântul va sufla slab, cu maxim 10-11 km/h. Mâine, soarele va încerca să pună stăpânire pe cer, dar cei care vor câştiga vor fi tot norii, însă nu va mai ploua. Vântul va fi insesizabil, iar temperaturile vor creşte puţin, spre 18ºC-19ºC – maximele şi 11ºC – minimele.

De miercuri dimineaţă, norii vor lua în stăpânire cerul. Maximele se vor menţine în jurul a 16ºC-17ºC, în timp ce minimele din timpul nopţii vor fi de 10ºC. Vremea va avea cam acelaşi aspect şi joi şi vineri, cu amendamentul că de vineri va începe să piardă un grad, două din termometre.

Weekend-ul va semăna leit cu prima zi a săptămânii, adică va ploua şi sâmbătă şi duminică, iar temperaturile maxime prognozate vor fi în jurul a 14ºC, iar minimele la 6ºC-7ºC.

Potrivit meteoromania.ro, în judeţul Botoşani, în stratul de sol 0-20 centimetri, ogor, este optimă. Totuşi, în stratul de 0-100 de centimetri, din cauza faptului că multe terenuri nu au fost scarificate, solul prezintă deficite de apă, iar ca totul să revină în limite apropiate de normal avem nevoie de o iarnă cu multă zăpadă.

Deja ai votat!