Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Săptămâna pe care o începem astăzi va fi una de toamnă autentică, prognozează meteorologii. Temperaturile vor ajunge în intervalul specific al acestei perioade a anului 10ºC-12ºC, cerul va fi închis pe tot parcursul săptămânii și există chiar probabilitatea apariției unor ploi.

Astăzi, vom avea parte de temperaturi maxime de 12ºC, în timp ce minimele vor coborî spre 5ºC. Vântul se va mai potoli și nu va mai depăși cinci kilometri pe oră. Mâine, sunt prognozate ploi, concomitent, iar temperaturile maxime scad sub 10ºC, fiind cele mai scăzute din acest sezon rece. Vântul va fi insesizabil, iar temperaturile minime nu scad sub 6ºC.

De miercuri dimineață, ploile se opresc, iar aspectul vremii reveni la cel înregistrat astăzi. Maximele se vor menține în jurul a 11ºC-12ºC, în timp ce minimele din timpul nopții vor fi de 5ºC. De joi revin ploile, chiar dacă aspectul termic se menține, iar weekendul va fi înnorat cu temperaturi maxime de 10ºC-11ºC. Minimele de pe timpul nopții vor scădea, favorizând apariția brumei dimineața.

Potrivit meteoromania.ro, în județul Botoșani, în stratul de sol 0-20 centimetri, ogor, este optimă. Totuși, în stratul de 0-100 de centimetri, din cauza faptului că multe terenuri nu au fost scarificate, solul prezintă deficite de apă, iar ca totul să revină în limite apropiate de normal avem nevoie de o iarnă cu multă zăpadă.

Din punct de vedere agrometeorologic, săptămâna aceasta, regimul hidro-termic din aer și sol va fi favorabil desfăşurării proceselor de creștere și dezvoltare la rapiță, orz și grâu de toamnă, pe aproape întreg teritoriul agricol al județului. Starea de vegetație a plantelor se va prezenta bună și medie în culturile înființate în epoca optimă, respectiv medie și slabă în semănăturile efectuate tardiv.

Deja ai votat!