Tragedie din cauza unui coș de fum neizolat

Incendiul izbucnit duminică seara din satul Ionășeni, comuna Trușești, soldat cu decesul unui bărbat în vârstă de 70 ani, a fost generat de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Aceasta este concluzia reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), care au analizat locul în care au izbucnit flăcările și modul în care s-a propagat incendiul. Astfel, bărbatul ar fi aprins focul în sobă pentru a-și încălzi locuința, iar coșul de fum s-a încins. Cum nu exista niciun material izolator între coșul de fum și tavan, ori structura din lemn a acoperișului, temperatura înaltă a favorizat aprinderea asterealei. Ulterior, flăcările s-au extins la tavan și acoperiș, iar în final au cuprins întreaga locuință. Bărbatul, care din câte se pare dormea, nu a realizat ce se întâmplă și a fost surprins de vâlvătaie.

De altfel, în momentul în care au ajuns la locuința cu pricina, în urma apelurilor primite de la localnici, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești au găsit casa cuprinsă de flăcări în întregime. Pompierii au început căutările, concomitent cu stingerea incendiului, însă, din nefericire, pentru bărbat a fost prea târziu. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost găsit într-una dintre camerele locuinței.

 

Deja ai votat!