Operațiune de proporții a Poliției Rutiere. Filtre la toate intrările în municipiu (FOTO-VIDEO)

Acțiune de amploare a Poliției. Toate autovehiculele de transport persoane sau mărfuri care trec prin Botoșani vor fi controlate.

Operațiunea a început de dimineață, când la toate intrările și ieșirile din municipiu au fost organizate filtre ale Poliției Rutiere, iar autovehiculele pentru transportul de persoane sau mărfuri au fost oprite pentru verificări. Controalele vor fi organizate zilnic, până pe 13 noiembrie a.c., activitățile fiind desfășurate simultan în toate județele și toate statele membre ale UE.

Operațiunea vizează mai multe aspecte, implicit prevenirea accidentelor rutiere produse din cauza nerespectării normelor rutiere. Polițiștii vor urmări respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

„Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier organizează o acțiune care are ca scop verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane. Acțiunea vizează, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate sau speciale”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Primul transportator sancționat a fost un șofer oprit de echipajele de poliție în bariera Iași. Pentru că nu avea toate documentele la el, acesta a fost sancționat cu avertisment.

Deja ai votat!