marți, august 9, 2022
AcasăLocalOperațiune de proporții a Poliției Rutiere. Filtre la toate intrările în municipiu...

Operațiune de proporții a Poliției Rutiere. Filtre la toate intrările în municipiu (FOTO-VIDEO)

Acțiune de amploare a Poliției. Toate autovehiculele de transport persoane sau mărfuri care trec prin Botoșani vor fi controlate.

Operațiunea a început de dimineață, când la toate intrările și ieșirile din municipiu au fost organizate filtre ale Poliției Rutiere, iar autovehiculele pentru transportul de persoane sau mărfuri au fost oprite pentru verificări. Controalele vor fi organizate zilnic, până pe 13 noiembrie a.c., activitățile fiind desfășurate simultan în toate județele și toate statele membre ale UE.

Operațiunea vizează mai multe aspecte, implicit prevenirea accidentelor rutiere produse din cauza nerespectării normelor rutiere. Polițiștii vor urmări respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

„Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier organizează o acțiune care are ca scop verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane. Acțiunea vizează, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate sau speciale”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Primul transportator sancționat a fost un șofer oprit de echipajele de poliție în bariera Iași. Pentru că nu avea toate documentele la el, acesta a fost sancționat cu avertisment.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
23.4 ° C
23.8 °
21.1 °
54 %
4.7kmh
69 %
mar
26 °
mie
19 °
joi
25 °
vin
29 °
sâm
29 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...