joi, februarie 22, 2024
AcasăLocal BTOperațiune de proporții a Poliției Rutiere. Filtre la toate intrările în municipiu...

Operațiune de proporții a Poliției Rutiere. Filtre la toate intrările în municipiu (FOTO-VIDEO)

Acțiune de amploare a Poliției. Toate autovehiculele de transport persoane sau mărfuri care trec prin Botoșani vor fi controlate.

Operațiunea a început de dimineață, când la toate intrările și ieșirile din municipiu au fost organizate filtre ale Poliției Rutiere, iar autovehiculele pentru transportul de persoane sau mărfuri au fost oprite pentru verificări. Controalele vor fi organizate zilnic, până pe 13 noiembrie a.c., activitățile fiind desfășurate simultan în toate județele și toate statele membre ale UE.

Operațiunea vizează mai multe aspecte, implicit prevenirea accidentelor rutiere produse din cauza nerespectării normelor rutiere. Polițiștii vor urmări respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

„Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier organizează o acțiune care are ca scop verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane. Acțiunea vizează, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate sau speciale”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Primul transportator sancționat a fost un șofer oprit de echipajele de poliție în bariera Iași. Pentru că nu avea toate documentele la el, acesta a fost sancționat cu avertisment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
2.1 ° C
2.1 °
2.1 °
79 %
1.6kmh
22 %
joi
11 °
vin
13 °
sâm
15 °
Dum
13 °
lun
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe Bulevard pare că se pregăteşte ceva pentru botoşăneni.

EDITORIAL

De fiecare dată când un politruc ales sau numit într-o funcție publică o dă prin bălării, vine în fața noastră cu un text de-a...

EPIGRAMA ZILEI

Când vin seara târzior Și intru-n dormitor sfios Ea croșetează de zor Un ochi pe față… doi pe dos! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...