Poliţişti anchetaţi după ce au băgat în spital un tânăr (video)

Doi agenţi de poliţie din Săveni sunt în prezent cercetaţi după ce un tânăr, în vârstă de 24 de ani, a ajuns la spital cu mai multe răni în urma unei agresiuni. Din câte se pare, tânărul ar fi fost lovit de poliţişti, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Totul s-ar fi petrecut după ce i-ar fi ameninţat pe aceştia în mod repetat cu acte de violenţă şi le-ar fi spus că îi va aştepta după terminarea programului de lucru.

Scandalul ar fi pornit de la refuzul tânărului de a se legitima. Acesta se afla pe o bancă în Săveni, aproape de miezul nopţii, împreună cu iubita lui. Un echipaj de poliţie, aflat în patrulare cu o autospecială, i-a observat şi a oprit în dreptul lor. La vederea maşinii de poliţie, tânăra s-a ridicat brusc de pe bancă şi a luat-o la fugă. Acest fapt le-a atras atenţia poliţiştilor. Aceştia au coborât din autospecială şi l-au interceptat pe tânărul care se afla într-o stare avansată de ebrietate. „Acesta a refuzat orice cooperare cu forţele de ordine, având un comportament sfidător faţă de acestea, motiv pentru care a fost condus la sediul Poliţiei. Ulterior i-a fost stabilită identitatea şi i-a fost aplicată o sancţiune pentru refuz de legitimare”., a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

La scurt timp după aceea, însă, tânărul a apelat serviciul 112. Acesta a reclamat că a fost bătut de poliţişti şi are nevoie de îngrijiri medicale. Tânărul a fost transportat cu o ambulanţă la Secţia Săveni, după care la Urgenţe. A fost internat în cadrul Spitalului Judeţean cu mai multe contuzii şi traumatisme prin agresiune.

Anchetă pentru purtare abuzivă

Din câte se pare, din primele rezultate ale anchetei interne demarată de IPJ, tânărul ar fi avut un comportament provocator faţă de cei doi poliţişti. I-ar fi înjurat şi ameninţat în mod constant în timp ce aceştia încercau să îl legitimeze. În acel moment se pare că tânărul ar fi fost, într-adevăr, victima unei agresiuni din partea oamenilor legii. „Ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă. Sunt efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni. În cauză a fost dispusă cercetarea disciplinară prealabilă pentru a se verifica modul în care poliţiştii au intervenit la eveniment”., a mai precizat Delia Nenişcu.

Cazul a ieşit la iveală după ce mama tânărului a postat un mesaj de o reţea de socializare în care acuza faptul că oamenii legii l-au bătut pe fiul său.

Deja ai votat!