Amenzi de 10.000 de lei pentru botoșănenii prinși fără mască de protecție

Nu mai este de glumit. Botoșănenii prinși fără mască în spațiile publice sunt amendați pe capete. Sancțiunile sunt aplicate și în județ, în urma unor controale în lanț organizate de autorități.

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine și inspectorii din cadrul instituțiilor de control au făcut mai multe verificări în zonele aglomerate. Nu au scăpat nici restaurantele, ori mijloacele de transport în comun.

Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), pe raza întregului județ au fost organizate șapte acțiuni punctuale, în sistem integrat, în cadrul cărora au fost controlate 123 de obiective și peste 100 de mijloace de transport în comun.

„Echipele de control au aplicat 87 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei. Dintre acestea, 85 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu au respectat măsurile de protecție individuală, conform Legii 55/2020. Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde acest lucru este obligatoriu, precum și în mijloacele de transport în comun”, a arătat Delia Nenișcu, purtătot de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

 

Deja ai votat!