sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăLocalMii de elevi botoşăneni încă nu au tablete pentru orele online

Mii de elevi botoşăneni încă nu au tablete pentru orele online

Elevii botoşăneni mai au de aşteptat până să primească tablete de la stat. Licitaţia organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean vizând achiziţionarea a 3.105 de tablete a intrat în etapa de evaluare a ofertelor. Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul IŞJ, a anunţat că au fost depuse trei oferte. Acestea vor fi evaluate până pe 18 noiembrie, iar câştigătorul va avea la dispoziţie 60 de zile pentru livrarea acestor dispozitive.

Această achiziţie se face în cadrul Programului naţional „Educaţia în siguranţă”. Tabletele sunt pentru elevii din învăţământul gimnazial, valoarea contractului fiind de 2.520.950 de lei. Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a declarat că alte tablete pentru elevii botoşăneni vor fi achiziţionate de Ministerul Educaţiei, de şcoli şi de primării.

Ministerul Educației a reușit să atribuie contractul de achiziție de tablete pentru o parte din elevii din unele județe ale Moldovei, în cadrul programului „Şcoala de acasă”.

Elevii din Bacău, Botoșani și Neamț (Regiunea Nord-Est 1) vor primi tablete de la Orange România, companie care a câștigat contractul ce are o valoare de 14,8 milioane de lei. Aceste dispozitive trebuie livrate în 30 de zile.

Oportunităţi de finanţare pentru şcoli şi primării

Primăriile, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare au la dispoziţie câteva programe de finanţare, în cadrul cărora pot atrage fonduri pentru cumpărarea de dispozitive necesare pentru orele online.

Astfel, 100 de milioane de euro au fost alocate de Ministerul Fondurilor Europene, prin Programul Operaţional Competitivitate, pentru achiziţionarea de echipamente IT (tablete, laptopuri, table interactive, camere web” necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul online. Beneficiari pot fi şcolile,  inspectoratele şcolare şi autorităţile publice locale. Proiectele trebuie  depuse în aplicaţia MySMIS, în perioada 2 noiembrie 2020 – 1 februarie 2021.

Prin Programul ROSE (Romanian Secondary Education), Banca Mondială asigură pentru 1.093 de licee din ţară 59.072 de laptopuri, 4.346 de table interactive şi 5746 de camere web, valoarea finanţării fiind de 35 de milioane de euro.

Guvernul României a alocat o sută de milioane de lei pentru şcoli şi inspectorate şcolare în vederea achiziţionării de echipamente IT şi echipamente sanitare.

Solicitările pentru tablete destinate elevilor botoşăneni au crescut exponenţial 

În luna mai, în baza datelor transmise de şcolile botoşănene, conducerea IŞJ anunţa că aproximativ 7.000 de elevi botoşăneni nu au dispozitivele necesare pentru a putea participa la orele online. În toamnă, la o nouă centralizare, s-a anunţat că de fapt numărul elevilor pentru care nu pot participa la ore online este de aproximativ 20.000. În ultimele luni, câteva primării din judeţ au cumpărat tablete pentru elevi, iar altele au în plan aceste achiziţii.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
28.6 ° C
28.6 °
28.6 °
88 %
3.6kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
21 °
lun
12 °
mar
16 °
mie
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Preocuparea ca orașul să miroase frumos are din ce în ce mai mulți adepți implicați.

EDITORIAL

Recenta confruntare dintre primarul PSD Cosmin Andrei și consilierul local PNL Eugen Turcanu nu mai miră pe nici un botoșănean care a urmărit cât...

EPIGRAMA ZILEI

Marea mea nedumerire Tot nu s-a elucidat: Oare lanțul de iubire Poate fi sudat? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...