spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocal BTEmbargou informațional impus din nou de Grupul de Comunicare Strategică

Embargou informațional impus din nou de Grupul de Comunicare Strategică

Guvernarea actuală parcă vrea să bată toate „recordurile” în privința comunicării.

Dacă la începutul pandemiei o radiogramă semnată de secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, liberalul botoșănean Gheorghe Sorescu, le interzicea prefecților să dea informații detaliate despre numărul de teste Covid-19 efectuate, numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate și despre starea pacienților depistați pozitiv cu noul coronavirus, acum comunicatorii Prefecturii au distribuit, în jurul orei 20:30, „o informare venită de la București”, mai exact „punctul de vedere al Grupului de Comunicare Strategică” prin care se face „precizarea că documentul intitulat «HOTĂRÂREA CNSU numărul 52» care circulă în diferite medii nu este un document care a fost adoptat în CNSU!
La momentul adoptării unei hotărâri, aceasta va fi făcută publică, ca de fiecare dată.
Vă rugăm să nu popularizați documente atribuite CNSU dar netransmise oficial pentru a nu induce în eroare populația cu privire la măsurile ce urmează a fi adoptate”.

După intervențiile mai multor jurnaliști, justificarea oficială a fost că „este un document ieșit in spațiul public înainte de a fi definitivat”.

Proiect de hotărâre lansat pe grupuri sociale înainte de a fi prezentat oficial

În realitate toate hotărârile instituțiilor statului sunt, înainte de a fi luate, proiecte. Mai mult, în acest caz, conținutul hotărârii a fost comunicat pe scurt de președintele Klaus Iohannis, la ora 19:00, iar premierul Ludovic Orban a cerut CNSU să pregătească proiectul de hotărâre. În jurul orei 22:00, premierul Orban a confirmat la o televiziune că vor fi luate toate măsurile din proiectul atribuit CNSU.

Interesant este că acest proiect de hotărâre a fost pus, la ora 19:55, pe grupul de WhatsApp „C.J.S.U. Botoșani” de către colonelul Dan Decebal Muraru, împuternicit la conducerea ISU Botoșani. Acest lucru a fost confirmat de către mai mulți șefi de instituții botoșănene care fac parte din CJSU Botoșani.

În fapt, proiectul de hotărâre face referire la restricțiile ce vor fi impuse de luni și care au fost anunțate de către preşedintele Iohannis.

O situație similară a fost și în primăvară, când, inițial CNSU a negat primul proiect de hotărâre prin care impunea restricții, pentru ca după câteva zile acel draft să devină prima decizie a CNSU în privința combaterii pandemiei prin care s-a restricționat circulația.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
11.6 °
79 %
1.1kmh
0 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...