Argint pentru Tudor la balcaniada de mate!

Laurianul Tudor Darius Cardaș a obținut argintul în cadrul Olimpiadei de Matematică a Balcanilor, competiție ce a avut startul pe 1 noiembrie. Peste 100 de tineri matematicieni au intrat în cursa ce s-a desfășurat online, fiind, chiar și în condiții pandemice, o olimpiadă cu emoții, juriu, observatori și echipe foarte serioase.

Pentru cea de a a 37-a ediție a BMO Tudor s-a calificat al treilea, la nivel național, iar argintul, anunțat de organizatori în urmă cu căteva ore, este o bucurie atât pentru tânărul cetățean de onoare al Botoșanilor, cât și pentru Liliana Tomiță, profesoara sa de matematică din liceu. Tudor Darius Cardaș este elev in clasa a XII-a la Colegiul Național ” A. T. Laurian”, are un palmares spectaculos obținut în anii de gimnaziu și mai ales de liceu grație capacităților sale și pasiunii pentru o știință ce îi sperie pe mulți elevi: matematica.

Laurienii, din care și profesoara Dana Cardaș, mama lui Tudor, face parte, sunt mândri de toate pe care le aduce Tudor cu sine în familia lor: genialitate, veselie, seninătate, profunzime și echilibru.

Deja ai votat!