Vot în CL pentru centrul comercial de lângă Biserica „Uspenia” (video)

sdr

Proiectul ce vizează construirea unui nou Lidl în locul societăţii Rapsodia Conf a fost votat ieri, în şedinţa extraordinară a deliberativului local. Asta după ce, în fostul Consiliu Municipal a fost respins de cinci ori.

Ieri, la aprobarea ordinii de zi, consilierul liberal Marius Oroșanu a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a acestui proiect, motivând că în şedinţă extraordinară se dezbat doar proiecte care sunt urgente. Liberalul a arătat că proiectul poate fi dezbătut în şedinţa ordinară de la finele acestei luni.

Primarul Cosmin Andrei a anunțat că nu intenționează să retragă proiectul de hotărâre.

Proiectul a fost adoptat cu 12 voturi „pentru” (11 de la PSD și unul de la Pro România), opt împotrivă (şapte de la PNL și unul de la USR – PLUS). Raluca Curelariu (USR – PLUS), Maricel Maxim şi Andrei Amos (PNL) s-au abţinut de la vot.

Managerul Rapsodia Conf, Mihai Tincu, este un influent membru PSD, fost președinte al organizației municipale a PSD. El a fost și consilier local în legislatura trecută, dar s-a abținut de la vot la respingerile anterioare ale proiectului.

Proiectul a fost dezbătut şi în şedinţa din 18 septembrie 

Aflaţi pe final de mandat, consilierii municipali au dezbătut acest proiect, pentru a cincea oară, în şedinţa din 18 septembrie. Deşi a fost avizat de comisiile din cadrul CL, la vot a fost respins. Atunci au votat „pentru” consilierii social democraţi, în timp ce liberalii s-au abţinut de la vot.

În şedinţa din luna august, când proiectul a fost respins a patra oară, consilierii locali liberali au arătat că un asemenea obiectiv nu s-ar încadra în planul urbanistic zonal. În acest context, ei au invocat faptul că, în urma consultărilor cu locuitorii din zonă, majoritatea botoșănenilor s-ar fi opus unei astfel de inițiative. „Intervin pe acest proiect pentru că problema se acutizează. Din discuțiile pe care le-am avut cu cetățenii din zona respectivă, plus din ceea ce cred eu că ar trebui să se întâmple în zona respectivă, aș vrea să întăresc faptul că, majoritatea cetățenilor spun NU unei zone comerciale. Locul acestor zone comerciale este în afara unui oraș modern și deschis viitorului”, a spus atunci Cătălina Lupașcu.

Centru comercial şi două blocuri în locul fabricii de confecţii

Proiectul include demolarea clădirilor societății Rapsodia Conf, construirea unui centru comercial Lidl de aproximativ 2.200 de metri pătraţi, parcare de 120 de locuri, 10% din suprafața aferentă urmând să fie amenajată cu spații verzi. În a doua etapă, ar urma să se construiască, pe o altă suprafață de 2.000 de metri pătraţi, două blocuri de locuințe colective, cu regim de înălțime parter plus trei etaje.

Deja ai votat!