miercuri, februarie 21, 2024
AcasăLocal BTVlad Plăcintă a donat concentratoare de oxigen spitalelor botoşănene

Vlad Plăcintă a donat concentratoare de oxigen spitalelor botoşănene

Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă”, continuă să le dea lecţii reprezentanţilor instituţiilor statului, care ar trebui să aibă grijă de sănătatea botoşănenilor. Astăzi, 6 noiembrie, Vlad Plăcintă a donat concentratoare de oxigen Spitalului Judeţean „Mavromati” şi Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe”.

Simplu, scurt și la obiect. Achiziția a durat mai puțin de 10 minute. Azi (6 noiembrie – n.r.) am mai achiziționat încă 15 concentratoare de oxigen pentru Spitalul Mavromati Botoșani, secția ATI (cinci bucăţi) și Spitalul de Recuperare <Sfântul Gheorghe> Botoșani (zece bucăţi), care, în momentul de față, este spital suport COVID. Suma se ridică la 96.750 lei. Situația din spitalele botoșănene este jalnică, iar ca pacient să rămâi fără aer este îngrozitor. Nădăjduiesc să fie de folos și să se salveze vieți. Slavă lui Dumnezeu!”, a transmis Vlad Plăcintă.

Vlad Plăcintă a mai donat 15 concentratoare de oxigen luna trecută

Luna trecută, Vlad Plăcintă a fost primul care a răspuns apelului autorităţilor din sistemul sanitar botoşănean. După ce şeful Direcţiei de Sănătate Publică a făcut un apel către mediul de afaceri botoşănean, din dorinţa de a avea mai multe aparate de oxigen pentru bolnavii de Covid, Vlad Plăcintă a făcut o donaţie la doar câteva zile distanţă.

Aparatele de oxigen au ajuns atunci la Secţia de Boli Infecţioase. Bolnavii cu forme de insuficienţă respiratorie, dată de Covid19, au nevoie de aceste aparate pentru a primi un debit mai mare de oxigen.

Este un ajutor pe care, cu siguranţă, bolnavii îl vor aprecia şi îi mulţumim pe această cale domnului Vlad Plăcintă. Aceste concentratoare de oxigen dau o şansă în plus bolnavilor de covid să poată respira, fără a fi nevoie de a se recurge la metoda intubării, care este foarte traumatizantă”, a precizat atunci medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
10.6 °
8.2 °
75 %
2.8kmh
100 %
mie
9 °
joi
11 °
vin
14 °
sâm
15 °
Dum
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe Bulevard pare că se pregăteşte ceva pentru botoşăneni.

EDITORIAL

De fiecare dată când un politruc ales sau numit într-o funcție publică o dă prin bălării, vine în fața noastră cu un text de-a...

EPIGRAMA ZILEI

Când vin seara târzior Și intru-n dormitor sfios Ea croșetează de zor Un ochi pe față… doi pe dos! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...