Director de instituție suspendat pe perioada campaniei electorale

0

Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani are un nou șef de la sfârșitul săptămânii trecute. Este vorba de fostul director adjunct pe probleme economice, Doina Nacu.

S-a ajuns în această situație după ce directorul executiv al instituției, Dan Șlincu, a cerut suspendarea din funcție pe perioada campaniei electorale, el fiind unul dintre candidații PSD la Camera Deputaților. „Codul Administrativ prevede că funcționarii publici de conducere sau de execuție pot candida la alegerile parlamentare, cu obligația suspendării raporturilor de serviciu la inițiativa acestora pe durata campaniei electorale şi până în ziua ulterioară alegerilor. Și chiar dacă nu ar fi fost această prevedere legală, normal mi se pare ca să te suspenzi din funcție dacă vrei să candidezi”, a declarat Dan Șlincu.

Doina Nacu a fost director plin și în perioada în care Dan Șlincu a fost prefect. „Vom continua să facem ceea ce știm mai bine și să nu existe sincope în conducerea instituției. Nu cred că vor fi probleme, chiar dacă este o perioadă foarte, foarte grea”, a conchis Doina Nacu.

DGASPC Botoșani are 1.100 de angajați și peste 700 de beneficiari, copii, persoane cu dizabilități și bătrâni. Acestora li se adaugă 600 de copii aflați în grija a aproximativ 400 de asistenți maternali.

Deja ai votat!
se încarcă...