Două dintre cele mai cunoscute doctoriţe din Spitalul Judeţean confirmate cu Covid19

Boala care a acoperit întreaga Planetă începe să îşi facă simţită prezenţa pe toate secţiile celei mai mari unităţi sanitare. Două dintre cele mai cunoscute doctoriţe din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) au fost confirmate cu noul coronavirus.

Cele două, medici primari de zeci de ani în cadrul SJU, sunt în vârstă de 55 de ani şi au resimţit simptome specifice Covid19 în weekend. Una dintre doctoriţe activează în cadrul Secţiei ORL, iar cealaltă în cadrul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie. Acestea au decis să se testeze după ce simptomele Covid au persistat, iar rezultatele au venit pozitive.

Medicul epidemiolog al SJU a fost informat şi a informat şi DSP, pe secţia de ORL fiind descoperit un focar. Asta după ce alte două asistente au fost şi ele depistate pozitiv pe aceeaşi secţie.

Cele două doctoriţe sunt în prezent la domiciliu, cu tratament prescris de medicii infecţionişti.

Marţi autorităţile sanitare au raportat 87 de noi cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 în rândul botoşănenilor. Numărul total al cazurilor a ajuns la 4094. Dintre aceştia, 2605 s-au vindecat, iar 1330 sunt încă bolnavi.

Deja ai votat!