Filtre ale poliției în prima noapte cu restricții de circulație (FOTO-VIDEO)

Acțiune a polițiștilor botoșăneni în prima noapte în care au fost impuse restricții de circulație. Sprijiniți de jandarmi și polițiști locali, aceștia au verificat dacă cei aflați pe străzi după ora 23 au adeverințe de la angajatori sau declarații pe proprie răspundere.

Filtre în tot orașul

Forțele de ordine au organizat mai multe filtre în oraș și au oprit pentru control toate mașinile sau persoanele care circulau după ora 23. Cei care au fost prinși în trafic fără o justificare au fost sancționați pe loc. Astfel de filtre au fost organizate în principalele intersecții din oraș, dar și pe străzile aflate la periferie. Un adevărat dispozitiv de forțe de ordine a fost pe strada Marchian și în sensul giratoriu de la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde au fost masate șase echipaje de poliție.

Taximetriști opriți de forțele de ordine

Așa se face că toți cei care au fost în trafic au fost trași pe dreapta și verificați. Nu au scăpat de controale nici taximetrele și nici mașinile de intervenții ale firmelor de pază și protecție. „Măsurile astea mi se par de c… De la ora 22 până la ora 23.30 am avut două comenzi. Una dintre persoane plecase de la serviciu, iar cealaltă era în interes personal. Nu știu unde vom ajunge cu aceste restricții”, a spus unul dintre taximetriștii opriți în trafic.

Cu toate acestea, polițiștii i-au sfătuit pe toți cei aflați în tranzit să respecte cu strictețe măsurile instituite, iar dacă vor fi nevoiți să părăsească domiciliul după ora 23, să completeze declarațiile pe propria răspundere prin care să justifice deplasarea. După nici o oră de la declanșarea operațiunii, în filtrul organizat pe strada Marchian au fost aplicate patru sancțiuni pentru lipsa declarațiilor pe proprie răspundere, în valoare de 3.500 de lei.

Verificați de mai multe ori în trafic

Cei care au avut de străbătut orașul de la serviciu spre casă au fost opriți de două sau chiar de trei ori de forțele de ordine. Mașinile de poliție erau răspândite în tot orașul. Autospecialele erau trase pe dreapta, cu girofarurile pornite, iar polițiștii stăteau în stradă pentru a verifica dacă oamenii respectă restricțiile. Acțiunile de acest gen vor continua pe toată perioada restricțiilor impuse de autorități, iar cei prinși fără declarație pe proprie răspundere, adeverință de la angajator sau fără legitimație de serviciu, care să justifice deplasarea, vor fi sancționați cu amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

Restricții instituite de luni

Reamintim faptul că, începând de luni, au intrat în vigoare noile măsuri instituite de autorități pentru reducerea numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Astfel, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în toate spațiile închise și/sau deschise, publice și/sau private, inclusiv pe stradă.

Totodată, au fost interzise reuniunile cu prilejul unor sărbători, aniversări, dar și petrecerile în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private. În plus, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei a fost interzisă în intervalul orar 23-5, cu unele excepții. Cei care vor ieși din casă pe timpul nopții vor trebui să prezinte declarația pe proprie răspundere prin care să arate că merg la spital, farmacie sau pentru a îngriji pe cineva, ori că se află în drum spre casă. Cei care merg la serviciu sau vin de la locul de muncă în acest interval orar vor trebui să prezinte adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu pentru a dovedi acest lucru.

Tot începând de luni a fost suspendată, pentru 30 de zile, activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor și a talciocurilor. Se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară. În plus, în urma unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost interzisă circulația persoanelor în grupuri mai mari de șase persoane care nu aparțin aceleiaşi familii, precum și formarea unor astfel de grupuri.

Adeverință angajator

https://static.monitorulbt.ro/wp-content/uploads/2020/11/Adeverinta-angajator.pdf

declarația pe proprie răspundere

https://static.monitorulbt.ro/wp-content/uploads/2020/11/Declaratia-pe-propria-raspundere.pdf

Deja ai votat!