Mamă amendată de polițiști pentru că nu și-a supravegheat copila

Adolescenta în vârstă de 15 ani din Dorohoi, care a fost dată dispărută luni seară, a ajuns acasă. „Minora a revenit la domiciliu în cursul serii de 9 noiembrie a.c. Aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni în perioada în care a lipsit de la domiciliu. A fost informată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului pentru monitorizarea situației familiale și pentru luarea măsurilor specifice, dacă se impune acest lucru ”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

De asemenea, având în vedere amploarea măsurilor dispuse de polițiști pentru identificarea minorei, mama adolescentei a fost sancționată contravențional pe motiv că nu și-a supravegheat suficient de bine copila.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, Vasilica Ionela Bădrăgan a plecat de la domiciliu luni după-amiază, în jurul orei 16, și nu s-a mai întors la timp acasă. Mama copilei a intrat în panică și a sunat la 112, cerând ajutorul polițiștilor.

Adolescenta a fost dată în consemn, iar polițiștii au declanșat operațiunile de căutare, fiind alertate toate echipajele din teren. Totodată, reprezentanții IPJ au solicitat și ajutorul populației în încercarea de a o găsi pe fată cât mai repede cu putință.

 

Deja ai votat!