Municipalitatea botoşăneană va achiziţiona tablete pentru elevi

Municipalitatea botoşăneană va achiziţiona tablete pentru toţi elevii din municipiul Botoşani, laptopuri pentru profesori, videoproiectoare pentru sălile de clasă şi camere web pentru transmiterea orelor în sistem online. Anunţul a fost făcut de primarul Cosmin Andrei.

Ieri, edilul a semnat o adresă care a fost trimisă unităţilor de învăţământ din municipiu, prin care conducerile acestora sunt întrebate dacă doresc ca municipalitatea să depună proiect în numele lor, sau vor să depună proiect separat. „În acest moment, scriem proiectul şi-l vom depune pentru a primi finanţare europeană pentru a putea cumpăra tablete conectate la internet pentru toţi copiii din municipiul Botoşani”, a mai precizat edilul.

Şcolile, inspectoratele şcolare şi autorităţile publice locale au la dispoziţie 100 de milioane de euro, prin Programul Operaţional Competitivitate, pentru achiziţionarea de echipamente IT (tablete, laptopuri, table interactive, camere web necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul online. Proiectele trebuie depuse în aplicaţia MySMIS, în perioada 2 noiembrie 2020 – 1 februarie 2021.

Deja ai votat!