Pregătire gratuită pentru elevi asigurată de Centrul de voluntariat BOMD

Tinerii de la Centrul de voluntariat B.O.M.D. (Botoșani, Orașul Meu Drag) vin în sprijinul copiilor fără posibilități materiale, oferindu-le, gratuit, consiliere în pregătirea temelor pentru acasă și înțelegerea principalelor discipline școlare. Ideea tinerilor voluntari vine în contextul epidemiologic actual, care a impus închiderea școlilor și desfășurarea orelor online.

Având în vedere  dificultățile pe care le presupune înțelegerea totală a materiei de către copii, predate în regim online, precum și imposibilitatea unor părinți de a le oferi copiilor meditații plătite, voluntarii B.O.M.D își vor dedica, săptămânal, 1-2 ore pentru a oferi sprijin copiilor la pregătirea temelor ori pentru a-și pune la punct cunoștințele la principalele materii, respectiv matematică, limba română,  limbile engleză și franceză”, au transmis voluntarii BOMD.

Potrivit acestora, în primă fază, pregătirea se va adresa copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani. În funcție de interesul acordat acestui demers, începând de anul viitor, pregătirea se va extinde și către copiii care se pregătesc pentru Evaluarea Națională. Orele de pregătire săptămânală se vor face online.

Înscrierile se fac până pe 1 decembrie

Elevii care sunt interesați de acest tip de pregătire trebuie să trimită un email la voluntariatbomd@gmail.com precizând următoarele: nume, prenume, vârstă, disciplinele la care au nevoie de pregătire în plus, precum și o scurtă poveste de viață din care să rezulte imposibilitatea părinților de a le oferi pregătire în particular ori dorința de a-și dezvolta cunoștințele la materiile amintite mai sus și în afara școlii tradiționale.

Înscrierile se fac până pe 1 decembrie, urmând ca, în funcție de interesul acordat acestui demers, iniţiatorii proiectului să dea start unui nou proiect generos marca B.O.M.D. În cazul în care va exista un număr mare de cereri, voluntarii vor prioritiza pregătirea în funcție posibilitățile materiale, solicitând ulterior și acte care să dovedească situația copiilor înscriși.

Deja ai votat!