Tânăr condamnat după ce a ucis în bătaie un italian

Magistrații de la Tribunalul Botoşani au dispus, joi, condamnarea la opt ani de închisoare a unui tânăr de 26 de ani acuzat de săvârşirea infracţiunii de „loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”.

Pentru că mai fusese condamnat la trei ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, instanța a decis că tânărul din Botoșani va trebui să stea după gratii nu mai puțin de 11 ani.

Vlad R., din Ungureni, a omorât, la sfârșitul lunii mai a anului trecut, un cetățean italian în vârstă de 76 de ani cu care a avut un conflict spontan, pe fondul unor sume de bani pe care acesta din urmă nu i le-ar fi dat pentru o muncă prestată. Botoșăneanul s-a întâlnit pe un drum din comuna Ungureni cu victima sa și, fără a se controla, deși știa că tocmai a fost condamnat pentru acte de violență, l-a lovit pe italian cu pumnii și picioarele, dar și cu un obiect contondent în zona capului. Victima a murit câteva ore mai târziu la spital. Bărbatul, de origine din Brescia, i-a repoşat tânărului că înţelegerea era pe mai multe zile, şi i-a transmis că la finalizarea lucrării pentru care a fost tocmit îşi va primi şi suma integrală care îi era datorată.

Victimă găsită prăbuşită în şanţ

Enervat de răspunsul acestuia, tânărul de 26 de ani a tăbărât cu pumnii asupra victimei, pe care a lovit-o de mai multe ori peste cap şi faţă. Văzându-l prăbuşit în şanţ, într-o baltă de sânge, tânărul s-a făcut nevăzut. Italianul a fost găsit de un consătean în stare de inconştienţă, acesta sunând la 112, dar şi la concubina bărbatului, care se afla în satul vecin. „Pacientul prezenta un traumatism cranian acut deschis, cu o sângerare masivă”, a precizat atunci medicul Cristain Simionescu, din cadrul SJA Botoşani.

Tânărul a comis fapta la doar o lună după ce primise o condamnare de trei ani cu suspendare pentru o tâlhărie calificată. Pe 23 aprilie 2019, agresorul primise o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare de la Judecătoria Cornetu, după ce, împreună cu un prieten de-al său, un alt botoșănean, de 20 de ani, a tâlhărit o femeie din județul Ilfov. Acum, predepsele s-au comasat și tânărul din Botoșani va sta 11 ani după gratii. Tot el va trebui să plătească soției victimei 50.000 de euro ca daune morale.

Sentinţa pronunţată în şedinţă publică pe 12 noiembrie 2020, este cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Deja ai votat!