Secţii de Terapie Intensivă verificate în judeţ

Toate secţiile de Terapie Intensivă din spitalele din judeţ vor fi verificate de echipe mixte ale Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Anunţul a fost făcut ieri de guvern, care a precizat că de astăzi se vor face controale „în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale”. Asta după ce, una dintre cauzele vehiculate în privinţa incendiului catastrofal de la Piatra Neamţ a fost un scurt circuit la un injectomat, un aparat medical folosit în secţiile de reanimare.

Reprezentanţii celui mai mare spital din judeţ se pregăteau încă de ieri de inspecţie şi personalul de pe toate secţiile a fost avertizat să fie verificate şi respectate toate normele de prevenire a incendiilor. Personalul a fost avertizat să evalueze riscurile şi capacitatea de răspuns la incendiu din fiecare secţie, să fie atenţi la prelungitoare, cabluri, monitoare, calorifere electrice, stingătoarele în termen, hidranţi, semnalizarea ieşirilor, precum şi planurile de incendiu.

În cadrul şedinţei de Guvern de ieri a fost realizată analiza intervenţiei în cazul tragediei de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, stadiul transferului pacienţilor supravieţuitori şi a fost solicitată colaborarea tuturor instituţiilor abilitate în desfăşurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului.

Deja ai votat!