Municipalitatea va distribui tichete sociale pentru mese calde

Începând de mâine, 19 noiembrie, Primăria municipiului Botoșani, prin Direcţia de Asistenţă Socială (DAS), va distribui tichete sociale pentru mese calde, la domiciliul beneficiarilor. Beneficiarii sunt botoşăneni cu vârsta de 75 de ani împliniţi sau peste această vârstă, care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari (800 de lei pe lună).

Tichetele sociale pe suport electronic pentru servirea de mese calde vor fi distribuite conform ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate, acordate din fonduri externe nerambursabile.

Distribuirea tichetelor sociale pe suport electronic se va face de luni până vineri, între orele 11:00 – 15:00, de către reprezentanții Direcţiei de Asistenţă Socială, pe baza legitimației de serviciu, la domiciliul beneficiarilor care vor prezenta actul de identitate în original.

Valoarea unui  tichet social este de 180 lei pe lună şi poate fi folosit exclusiv pentru servirea mesei calde în unităţile afiliate. Lista unităților de pe raza municipiului Botoșani care, în prezent, acceptă tichete sociale pentru mese calde, se află în plicul distribuit.

Acest proiect este cofinanțat din Fondul European pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (FEAD) prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2014 – 2020).

Pentru informaţii suplimentare, DAS a pus la dispoziţia botoşănenilor numărul de telefon 0231.583.230 – interior 17, de luni până vineri, între orele 11:00-14:00.

Deja ai votat!