Doina Federovici nu o vrea pe Livia Mihalache la şefia Spitalului judeţean şi îi cere demisia

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici i-a cerut astăzi în mod public demisia medicului Livia Mihalache.

Medicul pediatru a ocupat funcția de manager al spitalului Județean de Urgență în urma organizării unui concurs, organizat chiar de către Consiliul Județean. Aceasta a fost suspendată din funcție prin Ordin de Ministru al Sănătății în primăvara acestui an, în perioada stării de urgență.

După ce a luat act de demisia medicului Radu Malancea, astăzi fiind ultima zi de activitate a acestuia, președintele CJ a cerut public demisia şi managerului de jure al spitalului. “În mod normal, doamna doctor Mihalache ar trebui să revină pe post. Eu personal îmi mențin punctul de vedere pe care l-am avut și în 2019 și în 2020. I-am solicitat demisia public și încă mai aștept această demisie de onoare, dacă mai poate fi vorba de onoare în acest moment. Nu putem uita că peste 150 de cadre medicale au fost infectate în primăvără, că mulți nu și-au putut desfășura activitatea în acea perioadă”, a spus Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

În prezent, pe rolul instanței de judecată există un proces intentat de medicul Livia Mihalache, prin care contestă măsura de suspendare din funcția de manager de către ministrul sănătății.

Deja ai votat!