Manager surpriză la Spitalul Județean (video)

Managerul prin concurs, medicul Livia Mihalache a fost demis, azi, de către Consiliul Județean, la propunerea Consiliului de Administrație a Spitalului Județean.

Președintele Consiliului Județean Botoșani a numit vineri după-amiază un manager interimar la conducerea celei mai mari unități sanitare din județ.

Doina Federovici a ales să numească în funcția de manager un economist, după ce medicul Radu Malancea și-a dat demisia”Conform legislației în vigoare și având în vedere carențele în activitatea managerială a doamnei doctor care a fost pe perioada de pandemie, în perioada de urgență mai bine spus, am cerut punctul de vedere al Consiliului de Administrație al spitalului. Consiliul de Administrație s-a întrunit și a analizat documentele existente la nivelul Spitalul Județean, cât și documentele de la Direcția de Sănătate Publică și am analizat toate aceste documente și au emis o hotărâre prin care se propune revocarea din funcție a doamnei doctor Livia Mihalache. Am analizat această hotărâre și am decis că mandatul doamnei Livia Mihalache va înceta și am emis o dispoziție în acest sens”, a declarat Doina Federovici.

Este vorba despre Doina Caba, care lucrează în sistemul sanitar de aproape 40 de ani. Aceasta a fost în trecut administratorul Secției Darabani din cadrul Spitalului Județean. Ulterior, a fost economist la Secţia de Psihiatrie, director financiar al Spitalului TBC Botoșani, iar până în 2018, a fost director economic și la Spitalul Municipal Dorohoi.

În ultimii doi ani a lucrat în mediul privat, la Spitalul Bethesda din Suceava, de unde a şi venit, pe postul de manager la Mavromati, pe o perioadă de trei luni.

Interesant este faptul că aceasta va lucra acum cu unul dintre cei mai apreciați economiști din sistemul sanitar, directorul financiar-contabil al SJU, Geanina Ungureanu.

Deja ai votat!